Info

Vägbeskrivning (via Google Maps)
Rosvalla, Idrottsvägen 12, 61162, Nyköping

Klassindelning

Onyxcupen är nivåbaserad. Våra klassindelningar är rekommenderad ålder, men det är upp till varje lag att välja rätt nivå för sitt lag. Dispenser behöver inte sökas för spelare på röd nivå, dvs upp t.o.m 16 år.

Rekommenderad och ungefärlig klassindelning är följande:

Flickor Röd A (03/04)
Flickor Röd B (05/06)
Pojkar Röd A (03/04)
Pojkar Röd B (05)
Pojkar Röd C (06)

Det är alltså tillåtet för spelare som är äldre eller yngre än rekommenderad klass, men inom röd nivå (födda 03-07), att deltaga. Spelaren ska dock tillhöra laget normalt sett och inte ligga avsevärt längre fram eller längre bak i sin utveckling.

En spelare får bara tillhöra ett lag i samma klass om föreningen har mer än ett lag. Det är däremot tillåtet att spela i andra lag inom föreningen i andra klasser.

Vi siktar på att spela med fyralagsgrupper, där alla lag går vidare till A- eller B-slutspel. Alla lag garanteras minst fyra matcher.

Sista anmälningsdag är 1/9.

Dispenser, överåriga spelare

I undantagsfall kan, om särskilda skäl föreligger, dispens beviljas för överåriga spelare i äldsta pojk- resp flickklassen. Spelarna ska normalt sett tillhöra laget och det är inte tillåtet att ta in äldre spelare för att förstärka laget. Dispens ansökes genom att skicka in ansökan till kansli@onyxinnebandy.se med motivering och spelarens personnummer.

Avgifter

Anmälningsavgift: 2500 kr/lag

Anmälningsavgiften ska betalas inom tre dagar efter anmälan.

Deltagarpaket 1: 820 kr/person. (Övernattning två nätter)
Övernattning hårt golv fredag till söndag. Middag fredag, frukost, lunch, middag lördag och frukost, lunch söndag. 

Deltagarpaket 3: 420 kr/person. (Ej övernattning)
Middag fredag, lunch, middag lördag och lunch söndag.

Onyx bjuder två ledare från varje lag på motsvarande deltagarpaket som laget väljer!

Boende

De lag som har bokat övernattning bor på Rosvallaanläggningen eller på Tessinskolan på nära gångavstånd. Se karta nedan.

Uppvärmning

Minimal tid för uppvärmning på plan. Inga bollar på planen under uppvärmning.

Avhopp

Betald anmälningsavgift återbetalas ej. Hjälper man till att skaffa nytt lag som ersätter och fullföljer cupen så kan halva anmälningsavgiften återbetalas.

Spelregler

Vi följer SIBF:s regler och tävlingsbestämmelser, med undantag för time out, som inte är tillåten förutom i A-slutspel.

Matchtider

2 x 15 minuter i alla matcher. Tre minuters paus.

Ej effektiv tid, dvs klockan ska inte stannas vid avblåsningar, inte heller under matchens tre sista minuter. Om ena laget leder med 10 måls övervikt eller mer stoppas inte matchklockan vid mål eller utvisning.

Vid oavgjort i slutspel tillgrips straffläggning omedelbart efter ordinarie matchstids utgång. Tre straffar per lag, därefter sudden death-straffar. Samma tre straffskyttar som slog ordinarie straffar ska slå sudden-straffarna.

Time out är ej tillåten, förutom i A-slutspel.

Vi har ett pressat spelschema, så se till att klara av uppvärmning utanför planen och se till att vara klara med alla förberedelser i god tid inför varje match.

Vi inleder cupen på fredagen. Alla lag bör räkna med att spela sin första match runt kl 17.00 på fredagen. Viss hänsyn kan tas till lag med lång resväg.

Slutspel

1:an och 2:an i varje grupp går till A-slutspel. 3:an och 4:an i varje grupp går till B-slutspel.

WO

Om laget är mer än 10 min försenat till match från angiven matchstarttid får motståndarlaget tillgodoräkna sig segern med 5-0. Beslut om WO tages av domaren för den aktuella matchen. WO utan giltig orsak renderar en straffavgift på 1000 kr. I övrigt gäller Svenska Innebandyförbundets regler.

Kiosk och servering

Kiosk och servering, kommer att finnas på plats. Kontant betalning eller via Swish gäller. Kortbetalning går tyvärr inte i våra egna kiosker. Dessutom finns två restauranger inom byggnaden.

Karta

Karta över spelplatser och boende.


Blått streck = föreslagen gångväg


Klicka för större bild

Priser

Priser utdelas till 1:an och 2:an i A-slutspelet i samtliga klasser

Laguppställningar/matchprotokoll

  • Cupen är sanktionerad av Södermanland Innebandyförbund, vilket innebär att alla spelare som deltar måste vara licensierade för att få deltaga.
  • Vi använder Profixio för att administrera cupen.
  • Ni måste lägga in komplett laguppställning i Profixio för ert lag senast onsdag kväll 18/9.

Spelschema

Spelprogram kommer att lottas efter anmälningstidens utgång och publiceras cirka två veckor före cupen.

Protester

Senast 1 timme efter aktuell matchslut skall en skriftlig protest vara tävlingsledningen tillhanda. Protestavgiften är 1000 kr som lämnas samtidigt med den skriftliga protesten.

Reservation för ändringar