Info

Vägbeskrivning (via Google Maps)
Rosvalla, Idrottsvägen 12, 61162, Nyköping

Klassindelning, dispenser, överåriga spelare

Observera att Onyxcupen är nivåbaserad. Våra klassindelningar är rekommenderad ålder, men det är upp till varje lag att välja rätt nivå för sitt lag. Dispenser behöver inte sökas för spelare på blå nivå, dvs upp t.o.m 12 år.

Rekommenderad och ungefärlig klassindelning är följande:

Flickor Blå A (06/07)
Flickor Blå B (08/09)
Pojkar Blå B (07/08)
Pojkar Blå C (08/09)

Det är alltså tillåtet för spelare som är äldre eller yngre än rekommenderad klass, men inom blå nivå (födda 06-09), att deltaga. Spelaren ska dock tillhöra laget normalt sett och inte ligga avsevärt längre fram eller längre bak i sin utveckling.

En spelare får bara tillhöra ett lag i samma klass om föreningen har mer än ett lag. Dispens kan sökas via kansli@onyxinnebandy.se. Det är däremot tillåtet att spela i andra lag inom föreningen i andra klasser.

Spelare födda 05 kan under särskilda omständigheter få dispens att deltaga i Flickor Blå A. Dispens sökes via kansli@onyxinnebandy.se

Godkända dispenser:
Torshälla IBK, Pojkar Blå C, 2 lag där spelare får gå mellan lagen.
Hässelby SK, Flickor Blå A, 2 lag där tre spelare från vardera trupp får gå mellan lagen.
(Spelarna har namngivits till tävlingsledningen)
Ekeby IF, Flickor Blå A, en spelare född -05.

Avgifter

Anmälningsavgift: 2500 kr/lag

Anmälningsavgiften ska betalas inom tre dagar efter anmälan.

Deltagarpaket 1: 740 kr/person. (Övernattning två nätter)
Övernattning hårt golv fredag till söndag. Frukost, lunch, middag lördag och frukost, lunch söndag. 

Deltagarpaket 2: 540 kr/person. (Övernattning en natt)
Övernattning hårt golv lördag till söndag. Lunch, middag lördag och frukost, lunch söndag. 

Deltagarpaket 3: 340 kr/person. (Ej övernattning)
Lunch, middag lördag och lunch söndag.

Onyx bjuder två ledare från varje lag på motsvarande deltagarpaket som laget väljer!

Boende

De lag som har bokat övernattning bor på Rosvallaanläggningen eller på Tessinskolan på nära gångavstånd. Se karta nedan.

Uppvärmning

Minimal tid för uppvärmning på plan. Inga bollar på planen under uppvärmning.

Avhopp

Betald anmälningsavgift återbetalas ej. Hjälper man till att skaffa nytt lag som ersätter och fullföljer cupen så kan halva anmälningsavgiften återbetalas.

Spelregler

Vi följer SIBF:s regler och tävlingsbestämmelser, med undantag för time out, som inte är tillåten förutom i A-slutspel.

Matchtider

2 x 15 minuter i alla matcher. Tre minuters paus.

Ej effektiv tid, dvs klockan ska inte stannas vid avblåsningar, inte heller under matchens tre sista minuter. Om ena laget leder med 10 måls övervikt eller mer stoppas inte matchklockan vid mål eller utvisning.

Time out är ej tillåten

Vi har ett pressat spelschema, så se till att klara av uppvärmning utanför planen och se till att vara klara med alla förberedelser i god tid inför varje match.

Slutspel

A-klassen
1:an och 2:an i varje grupp går till A-slutspel. 3:an och 4:an i varje grupp går till B-slutspel.

WO

Om laget är mer än 10 min försenat till match från angiven matchstarttid får motståndarlaget tillgodoräkna sig segern med 5-0. Beslut om WO tages av domaren för den aktuella matchen. WO utan giltig orsak renderar en straffavgift på 1000 kr. I övrigt gäller Svenska Innebandyförbundets regler

Kiosk och servering

Kiosk och servering, kommer att finnas på plats. Kontant betalning eller via Swish gäller. Kortbetalning går tyvärr inte i våra egna kiosker. Dessutom finns två restauranger inom byggnaden.

 

Karta

Karta över spelplatser och boende.


Blått streck = föreslagen gångväg

 

Reservation för ändringar

 

Nedanstående gäller endast Onyxcupen Röd nivå

Priser

A-klassen
Priser utdelas till 1:an och 2:an i A-slutspelet

Laguppställningar/matchprotokoll

  • Cupen är sanktionerad av Södermanland Innebandyförbund, vilket innebär att alla spelare som deltar måste vara licensierade för att få deltaga.
  • Vi använder iBIS för att administrera cupen.
  • Ni måste lägga in komplett laguppställning i iBIS för ert lag senast torsdag kväll 20/9. Det räcker med att ni gör detta för er första match om ni tänkt att spela med samma spelare i hela cupen. Har ni inte licensierat era spelare så kan ni inte ta ut dem i matchtrupp, så det är viktigt ni ser till att samtliga spelare är licensierade senast torsdag kväll.
  • Sker ändringar i laget från torsdag kväll fram till matchstart för resp match så måste ni uppdatera er laguppställning i iBIS. Använd gärna den mobilanpassade versionen av iBIS, som du når på m.ibis.innebandy.se. Det är samma inloggning till den som till ibis.innebandy.se
  • I slutspelet flyttas matchtruppen från den senaste gruppspelsmatchen automatiskt vidare. Sker ändringar i er trupp – gå in och ändra!
  • Vi skriver ut nya matchprotokoll löpande.

Spelschema

• Se flik för spelschema

Protester

Senast 1 timme efter aktuell matchslut skall en skriftlig protest vara tävlingsledningen tillhanda. Protestavgiften är 1000 kr som lämnas samtidigt med den skriftliga protesten.

Matchtider

2 x 15 minuter i alla matcher. Tre minuters paus.

A-klassen
Vid oavgjort i slutspel tillgrips straffläggning. Tre straffar per lag, därefter sudden death-straffar. Samma tre straffskyttar som slog ordinarie straffar ska slå sudden-straffarna.

Ej effektiv tid, dvs klockan ska inte stannas vid avblåsningar, inte heller under matchens tre sista minuter. Om ena laget leder med 10 måls övervikt eller mer stoppas inte matchklockan vid mål eller utvisning.

Time out är ej tillåten under gruppspel, dock i A-slutspel

Vi har ett pressat spelschema, så se till att klara av uppvärmning utanför planen och se till att vara klara med alla förberedelser i god tid inför varje match.