Info

Vägbeskrivning (via Google Maps)
Rosvalla, Idrottsvägen 12, 61162, Nyköping

Blir cupen av?

Ja, det hoppas vi verkligen. Men skulle nu gällande restriktioner med anledning av Corona-pandemin gälla även i september så kan cupen inte genomföras. Därför ska ni ännu inte betala in några anmälningsavgifter eller deltagaravgifter. Vi återkommer om ett sista-betalnings-datum för detta.

Klassindelning

Onyxcupen är nivåbaserad. Våra klassindelningar är rekommenderad ålder, men det är upp till varje lag att välja rätt nivå för sitt lag. Dispenser behöver inte sökas för spelare på röd nivå, dvs upp t.o.m 16 år (födda 2005).

Rekommenderad och ungefärlig klassindelning är följande:

 • Flickor Röd A: födda 2005/06
 • Flickor Röd B: födda 2007/08
 • Pojkar Röd A: födda 2005/06
 • Pojkar Röd B: födda 2007
 • Pojkar Röd C: födda 2008

Det är alltså tillåtet för spelare som är äldre eller yngre än rekommenderad klass, men inom röd nivå (födda 2005-2009), att deltaga. Spelaren ska dock tillhöra laget normalt sett och inte ligga avsevärt längre fram eller längre bak i sin utveckling.

OBS! Ni avgör alltså själva vilken nivå som är rimlig för er att anmäla er till.

En spelare får bara tillhöra ett lag i samma klass om föreningen har mer än ett lag. Det är däremot tillåtet att spela i andra lag inom föreningen i andra klasser. Lånar man in spelare mellan lag i olika klasser ska självklart spelare med lämplig utvecklingsnivå väljas.

Alla lag garanteras minst fyra matcher.

Sista anmälningsdag är 5 sept.

Dispenser, överåriga spelare

I undantagsfall kan, om särskilda skäl föreligger, dispens beviljas för överåriga spelare i äldsta pojk- resp flickklassen. Spelarna ska normalt sett tillhöra laget och det är inte tillåtet att ta in äldre spelare för att förstärka laget. Dispens ansökes genom att skicka in ansökan till kansli@onyxinnebandy.se med motivering och spelarens personnummer. Normalt sett beviljar vi inte mer än max två dispenser för överåriga spelare. Spelarna får vara max ett år äldre än rekommenderad ålder

Laguppställningar/matchprotokoll

 • Cupen är sanktionerad av Södermanland Innebandyförbund, vilket innebär att alla spelare som deltar måste vara licensierade för att få deltaga.
 • Vi använder Profixio för att administrera cupen.
 • Ni måste lägga in komplett laguppställning och även ledare i Profixio för ert lag senast fredag kväll 10 sept. Tänk på att lägga in tröjnummer också.
 • Deltagarförteckningar och matchprotokoll skrivs ut på plats så lagen behöver inte ha några utskrifter med sig.

Matchdräkter

Färger på matchdräkter ska läggas in i samband med anmälan. Det är alltid bortalagets ansvar att använda matchdräkter som avviker i färg från hemmalagets, så se till att ha bytesdräkter med er. Försök att ha samma nummer på både ordinarie matchställ och bytesdräkter.

Avgifter

OBS! Betala inte in något innan vi vet om cupen går att genomföra pga Corona!

Anmälningsavgift: 2500 kr/lag

Beslut om cupens genomförande tas senast fredag 10 sept. Betala inte innan beslut om cupens genomförande tas!

 • Deltagarpaket 1: 820 kr/person. Övernattning två nätter på hårt golv fredag till söndag. Middag fredag. Frukost, lunch, middag lördag. Frukost, lunch söndag.
 • Deltagarpaket 2: 420 kr/person. Ej övernattning. Middag fredag. Lunch, middag lördag. Lunch söndag.

Onyx bjuder två ledare från varje lag på motsvarande deltagarpaket som laget väljer!

Deltagarpaket måste beställas senast fredag 10 september och ska vara betalt senast tisdag 14 september.

Boende

De lag som har bokat övernattning hårt golv bor på:
1) Rosvalla Arena
2) Närliggande skola/gymnastikhall på 5-10 min gångavstånd
3) Skola/gymnastikhall på avstånd 5-10 min med bil

Vi tillämpar först till kvarn!

Uppvärmning

Minimal tid för uppvärmning på plan. Bollar på planen under uppvärmning i mån av tid.

Avhopp

Betald anmälningsavgift återbetalas ej. Hjälper man till att skaffa nytt lag som ersätter och fullföljer cupen så kan halva anmälningsavgiften återbetalas.

Spelregler

Vi följer SIBF:s regler och tävlingsbestämmelser, med undantag för time out, som inte är tillåten.

Matchtider

2 x 15 minuter i alla matcher. Tre minuters paus. Vid tidsbrist kan paustid kortas ned ytterligare.

Ej effektiv tid, dvs klockan ska inte stannas vid avblåsningar, inte heller under matchens tre sista minuter. Om ena laget leder med 10 måls övervikt eller mer stoppas inte matchklockan vid mål eller utvisning.

Vid oavgjort i slutspel tillgrips straffläggning omedelbart efter ordinarie matchtids utgång. Tre straffar per lag, därefter sudden death-straffar. Samma tre straffskyttar som slog ordinarie straffar ska slå sudden-straffarna.

Time out är ej tillåten, förutom i A-slutspel.

Vi har ett pressat spelschema, så se till att klara av uppvärmning utanför planen och se till att vara klara med alla förberedelser i god tid inför varje match.

Vi siktar på att inleda cupen tidigt lördag morgon och avsluta söndag kväll. Viss hänsyn kan tas till lag med lång resväg, om detta meddelas Onyx före lottning.

Om något lag leder med minst 10 måls övervikt så stoppas inte tiden vid mål.

Slutspel

Tänkt upplägg är att ha fyralagsgrupper där 1:an och 2:an i varje grupp i går till A-slutspel. 3:an och 4:an i varje grupp går till B-slutspel. Vid udda antal anmälda lag kan upplägget förändras.

WO

Om laget är mer än 10 min försenat till match från angiven matchstarttid får motståndarlaget tillgodoräkna sig segern med 5-0. Beslut om WO tages av domarna för den aktuella matchen. WO utan giltig orsak renderar en straffavgift på 1000 kr. I övrigt gäller Svenska Innebandyförbundets regler.  Gäller de klasser som spelar med resultatredovisning.

Kiosk och servering

Kiosk och servering, kommer att finnas på plats. Kontant betalning eller via Swish gäller. Kortbetalning går tyvärr inte i våra egna kiosker. Dessutom finns två restauranger inom byggnaden.

Karta och boende

Utcheckning från boende senast kl 12.00 på söndagen.

Karta över spelplatser och boende kommer senare.

Priser

Priser utdelas till 1:an och 2:an i A-slutspelen.

Spelschema

Spelprogram kommer att lottas efter anmälningstidens utgång och publiceras cirka tre veckor före cupen.

Protester

Senast 1 timme efter aktuell matchslut skall en skriftlig protest vara tävlingsledningen tillhanda. Protestavgiften är 1000 kr som lämnas samtidigt med den skriftliga protesten.

Kvarglömda/borttappade saker

På cuper så försvinner det alltid en hel del personliga tillhörigheter, oftast genom att man glömmer kvar dem eller att någon annan råkar ta dem. Ett tips är därför att skriva namn på klubbor, skor, luftmadrasser, väskor, kläder, telefoner, ja, egentligen allt. Då ökar möjligheten att få tillbaka saker.

Har ni tappat bort något? Kontakta Onyx kansli, kansli@onyxinnebandy.se

Reservation för ändringar